Huldiging van driedubbele Olympiër Harrie Lavreysen

Gouden medaille parijs 2024
Foto: IOC

BERGEIJK – Harrie Lavreysen, de drievoudige Olympisch kampioen, wordt komende donderdag op een bijzondere manier gehuldigd in zijn woonplaats Luyksgestel.

De gemeente Bergeijk heeft dit maandagochtend aangekondigd. De huldiging vindt plaats om half acht ’s avonds in het Kloosterpark, gevolgd door een groot feest om zijn prestaties te vieren.

Lavreysen won drie keer goud op de Olympische Spelen.  Hij won goud op de individuele sprint, de teamsprint en de keirin. Met deze drie gouden medailles is hij een van de grootste sporters van Nederland. De gemeente noemt hem nu de “Koning van de Spelen”. Burgemeester Arinda Callewaert zal hem hiervoor eren.

Lavreysen won ook twee keer goud op de vorige Olympische Spelen in Tokio. Dit maakt hem de succesvolste Nederlandse atleet op de zomerspelen ooit.

Het programma voor de huldiging begint om 18.30 uur. Het park gaat dan open. Om 19.30 uur start de huldiging door de burgemeester. Om 20.00 uur komt Lavreysen aan. Een uur later begint het feest, dat duurt tot middernacht.

De toegang is gratis. Parkeren kan bij FCV De Durtrappers. Fietsen kunnen worden gestald bij VV De Raven.