‘De Uitblinker’ voor Veldhovense vrijwilliger Veronique Gerrist 

VELDHOVEN – Veronique Gerrist (16) uit Veldhoven heeft zondag de gemeentelijke onderscheiding ‘De Uitblinker’ ontvangen. Het jeugdlintje, voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 20 jaar, werd haar opgespeld door burgemeester Marcel Delhez.

Veronique is zeer actief als vrijwilliger. Zo is ze sinds 2020 actief bij de Chill Club van de Jongeren Ontspanningsclub Veldhoven (JOC). Ze organiseert hier wekelijks spelletjes voor twintig kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar. Sinds 2021 is ze ook actief bij Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk, waar ze tijdens carnaval, Pasen, de Spektakeldag, de Jeugd Instuif en Sinterklaas activiteiten begeleidt voor zo’n 25 tot 75 kinderen.

Bij Stichting Vakantiewerk Veldhoven verzorgt Veronique sinds 2022 – tijdens de zomervakanties – voor zo’n 50 tot 200 kinderen de Huttenweek en vakantieactiviteiten Jeugdland. Daarnaast is ze sinds 2022 actief bij Ontmoetingscentrum ‘t Tweespan, waar ze twee keer per jaar een Pubquiz organiseert. Veronique bedenkt hier zelf de vragen voor.

Het was voor de derde keer dat ‘De Uitblinker’ werd uitgereikt aan een Veldhovense jongere.