Geen doorgaand vrachtverkeer meer door Waalre en Aalst

REGIO – Over twee weken gaat het verbod op doorgaand vrachtverkeer in Waalre-dorp van start. Hiervoor worden bij het begin van de bebouwde kom borden geplaatst met de tekst ‘verboden voor vrachtwagens’. Voor plaatselijk verkeer, zoals het bevoorraden van winkels en bedrijven, geldt geen verbod. Ook in Aalst wordt het het vrachtverkeer vrijwel onmogelijk gemaakt om nog door te rijden.

Het verbod voor doorgaand vrachtverkeer is een veelgehoorde wens van de Waalrenaren. De gemeente heeft hieraan gehoor gegeven, omdat deze maatregel de luchtkwaliteit en leefbaarheid ‘aanzienlijk verbetert’. De nieuwe N69 tussen het zuiden van Valkenswaard en de A2/A67 is bovendien het alternatief voor doorgaand vrachtverkeer.

‘Dit geeft een snel en comfortabel alternatief, waardoor vrachtverkeer niet meer door de dorpskernen en over de lokale wegen hoeft te rijden’, aldus de gemeente Waalre. ‘Met voorwaarschuwingsborden worden chauffeurs al vroegtijdig geïnformeerd over het vrachtwagenverbod, zodat zij een andere route kunnen kiezen’.

Hoogtebeperking

Het verbod in Waalre-dorp is nauw verbonden met de hoogtebeperking op de Valkenswaardseweg in Aalst. Voor hulpverlening, landbouwvoertuigen en openbaar vervoer geldt geen beperking. Zij kunnen via de afzonderlijke busbaan rijden. Deze hoogtebeperking zorgt dat doorgaand vrachtverkeer (hoger dan 3.1 meter) in Aalst niet meer mogelijk is.