Straat voor gemeentehuis Bladel komt te vervallen voor autoverkeer

BLADEL – In het nieuwe herinrichtingsplan voor de Markt in Bladel komt de doorgaande straat, die voor het gemeentehuis loopt, te vervallen. Dit betekent dat auto’s straks niet meer van de Markt naar de Van Dissellaan (en andersom) kunnen rijden.

Dit blijkt uit het herinrichtingsplan dat de gemeente heeft gemaakt. Het wordt uitgevoerd als het nieuwe gemeenschapshuis eenmaal klaar is. Onlangs, tijdens de Dag van de Bouw, konden geïnteresseerden al een kijkje nemen in het gebouw. Ruim zevenhonderd liefhebbers maakten van deze gelegenheid gebruik.

Het is het streven het gebouw dit najaar klaar te hebben. Daarna kunnen de gebruikers, dat wil zeggen de verenigingen en de bibliotheek, verhuizen naar de nieuwbouw. De gemeente begint dan vervolgens met de herinrichting van de Markt.

Verkeerslus

In hoofdlijnen is dit plan al klaar. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. De plantenbakken komen terug op het plein. Wel moeten die makkelijk verplaatsbaar zijn in verband met evenementen. De gemeente wil dat er meer groen op het plein terugkomt.

Om dit voor elkaar te krijgen, vervalt de weg voor het gemeentehuis voor autoverkeer. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen er nog wel gebruik van maken. Er komt een afzetting die duidelijk maakt dat auto’s er daar niet door kunnen. Recht voor het gemeenschapshuis komt een verkeerslus, waar senioren of anderen die moeilijk ter been zijn, makkelijk met de auto afgezet kunnen worden.

De gemeente houdt een wedstrijd om te komen tot een nieuwe naam voor het gemeenschapshuis. Geïnteresseerden kunnen hun naam van voorkeur voor 30 juni bij de gemeente laten weten.