Luuk Sillekens winnaar Hel van Riethoven

RIETHOVEN – Op kermismaandag 17 juni, werd voor de 31ste keer de wielerwedstrijd Hel van Riethoven verreden. In verschillende categorieën is in Riethoven gestreden om een podiumplek. Het parcours heeft haar naam gekregen, omdat het bekend staat als een zware wedstrijd, die zowel door de dorpskern loopt als door het buitengebied. Daarbij hebben de renners te maken, naast glad asfalt, met een lastig berijdbaar gedeelte met gebakken klinkers.

Wedstrijden

Zowel bij de zogeheten Funklasse als bij de Elite/amateurs maakt deze wedstrijd onderdeel uit van een klassement van meerdere wedstrijden in De Kempen. Het programma werd geopend door een dikke-banden-wedstrijd voor basisschoolleerlingen, waarna een helaas slechts kleine groep dames hun wedstrijd afwerkte, waarbij Julia Boschker de overwinning opeiste. Vervolgens kwam een behoorlijk veel groter deelnemersveld aan de start in de funklasse, met als winnaar Tim Kragten uit Steensel. Binnen deze koers werd ook het Riethovens kampioenschap bestreden, dat, zoals ook al in eerdere edities, door Joost Jansen werd gewonnen.

Elite/beloften/Amateurs

Het hoofdprogramma was de 90 kilometer lange koers voor Elite/beloftes/Amateurs. Het vele publiek langs het parcours kon onder prima droge weersomstandigheden een levendige koers beleven. Na een korte solo passeerde Luuk Sillekens tenslotte als eerste de finishlijn. Als tweede eindigde Stan Godrie en de derde podiumplek was voor Rico Van Damme. Voor de klassementsrenners staat er volgende week maandag 24 juni al weer de volgende wedstrijddag op het programma met de kermiskoers in Luyksgestel.