Herstel fietspad tussen Oirschot en Spoordonk

OIRSCHOT – De gemeente Oirschot neemt deze zomer het fietspad tussen Spoordonk en Oirschot onder handen. Er zijn al lange tijd veel klachten over de slechte staat van het pad.

Fietsen in het groen

Herstelwerkzaamheden

Om de grootste problemen op te lossen, worden binnenkort opnieuw tegels gelegd op de meest beschadigde delen. De ergste bulten en verzakkingen worden ook aangepakt. Het betreft vier plekken (totaal 15 vierkante meter) in de richting van Oirschot naar Spoordonk en twee plekken (totaal 115 vierkante meter) in de tegenovergestelde richting. De werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de zomervakantie, maar de exacte planning is nog niet bekend. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad tijdelijk afgesloten in beide richtingen.

Aanleiding en toekomstplannen

De slechte staat van het fietspad zorgt ervoor dat fietsers soms op de rijbaan uitwijken, wat gevaarlijke situaties oplevert. Dit leidde tot veel klachten uit Spoordonk. Vorig jaar beloofde de gemeente het fietspad met prioriteit aan te pakken na een dringende oproep van de gemeenteraad.

In plaats van het fietspad direct volledig te vernieuwen, kiest de gemeente nu voor een tijdelijke oplossing door de grootste problemen op te lappen. Een woordvoerder laat weten dat er eerst een plan moet worden uitgewerkt voor een structurele oplossing. Daarom worden nu alleen de meest urgente herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Vervolgens worden alle knelpunten in kaart gebracht en mogelijke oplossingen uitgewerkt. In het najaar verwacht de gemeente meer duidelijkheid te hebben over de definitieve plannen en de benodigde financiële middelen.