Bospop voor tweede jaar met verlies


WEERT – Bospop, het festival in Weert, dat elk jaar veel bezoekers uit de regio trekt, heeft voor het tweede jaar op rij door weersomstandigheden verlies geleden.

Onbegaanbare terreinen
Vorig jaar moest door een noodweerwaarschuwing het zondagsprogramma worden afgelast. Dit jaar was onverwacht langdurige en hevige regenval op vrijdagochtend de oorzaak. Zowel de parkeerterreinen als het festivalterrein werden daardoor onbegaanbaar en de organisatie was gedwongen om noodzakelijke extra maatregelen te treffen. Op de eerste plaats moest het festivalterrein weer begaanbaar worden gemaakt voor de volgende festivaldagen. Daarvoor werden grote hoeveelheden zgn. olifantsgras aangevoerd, waarmee de modderige bodem werd bedekt.

Parkeerterreinen
Ook moesten nieuwe parkeerterreinen worden geregeld en opengesteld. Aangezien deze op grotere afstand van het festivalterrein lagen, was ook extra inzet van pendelbussen nodig. Op de oorspronkelijke parkeerterreinen waren er tractoren nodig om auto’s vlot te trekken.

Deze onverwachte extra kosten en daarbij ook nog minder festivalbezoekers als verwacht, heeft de organisatie nu een verlies van ongeveer € 100.000,00 bezorgd.