Nieuwe wethouder in Valkenswaard wordt extern gezocht

VALKENSWAARD – De gemeenteraad van Valkenswaard gaat nadrukkelijk op zoek naar een externe wethouder, als vervanger van de onlangs ontslagen Theo Geldens. De vierde wethouder komt dus niet uit de raad zelf of anderszins uit de Valkenswaardse politiek. Op korte termijn wordt een speciale commissie aangesteld om met de werving, selectie en voordracht van de nieuwe wethouder aan de slag te gaan. 

Theo Geldens werd net vóór de vakantie door de gemeenteraad naar huis gestuurd. Foto: Gemeente Valkenswaard

Dit is de uitkomst van een heisessie, die de gemeenteraad afgelopen zaterdag had met het college. Een verkenner heeft eerder diverse gesprekken gevoerd met politieke en andere partijen en vervolgens zijn bevindingen en aanbevelingen gevormd. Deze zijn unaniem overgenomen en omarmd door zowel de raad als het college. Ook werd gesproken over het investeren in elkaar en het versterken van de onderlinge samenwerking tussen raad en college.

Vertrouwen

Zowel de raad als het college staan achter het bestaande raadsprogramma, waarin geen wijzigingen worden aangebracht. Zoals in de aanbeveling door de verkenner is geadviseerd, volgen de komende periode meer gesprekken tussen de raad onderling en het college. Doel is om de gemeenschappelijke werkwijze te bespreken en de verbinding en het onderlinge vertrouwen te versterken.