Oirschot zoekt naar oplossing parkeerprobleem

OIRSCHOT – De gemeente Oirschot zoekt dringend naar ruimte voor veertig parkeerplaatsen dicht bij het centrum, om de markt deels autovrij te maken.

Voorstel

Een voorstel ligt op tafel om een villa tegenover Joris aan te schaffen. Dit zou betekenen dat ook een hoekhuis aan de Gasthuisstraat moet worden gekocht en vervolgens weer verkocht. De totale kosten hiervoor bedragen ongeveer 3 miljoen euro. Dat komt neer op een kostprijs van 1,5 miljoen euro voor de veertig parkeerplaatsen, oftewel 40.000 euro per plek. De uitbreiding zou plaatsvinden op het terrein tegenover Joris, dat ooit is ontstaan na de sloop van de Rabobank en de Oude Enck.

Alternatieven voor meer parkeerplekken

De gemeente overweegt ook andere opties voor extra parkeerplekken. Een mogelijke oplossing is het uitbreiden van parkeerplaatsen onder het Princeehof, waar ruimte is voor ongeveer 100 extra plaatsen. Dit kan gerealiseerd worden voor een bedrag tussen de 3 en 4 miljoen euro. Daarnaast ligt er een terrein van de Boerenbond, op slechts vijf minuten lopen van het centrum. Dit terrein heeft momenteel nog geen woonbestemming en zou gebruikt kunnen worden voor een bovengrondse parkeergarage, afhankelijk van de toekomstige ontwikkelingen rond de verbreding van de A58.