Raadslid stapt op na rumoerige raadsvergadering over windmolens

BERGEIJK – Een protest tegen de plannen voor een windmolenpark in Bergeijk liep donderdag uit op een tumultueuze raadsvergadering met heftige reacties.

Windmolen

 

Actiegroep Tegenwind Bergeijk overhandigde een petitie met meer dan drieduizend handtekeningen van bezorgde inwoners aan burgemeester Arinda Callewaert. De actiegroep maakt zich zorgen over de gevolgen voor de gezondheid, biodiversiteit en leefomgeving.

Hoewel de gemeente de plannen eerder had afgewezen, kan de provincie het project alsnog doorzetten. Het gaat om de mogelijke de komst van achttien windmolens van 250 meter hoogte met wieken van 85 meter. Tegenwind Bergeijk hoopt op een negatief advies van de gemeente.

Felle discussie

De discussie in de gemeenteraad liep hoog op. GroenLinks-PvdA diende een motie van wantrouwen in tegen wethouder Stef Luijten, wat door de andere partijen werd afgekeurd. Dit leidde ertoe dat raadslid Yfke Froentjes haar ontslag aankondigde.

Ondertussen blijft Tegenwind Bergeijk actievoeren en inwoners informeren. Ze hopen dat de gemeente naar hun zorgen zal luisteren wanneer de petitie officieel wordt besproken.