Online ouderavond ‘Slaap & de Puberteit

ALGEMEEN – GGD Zuid Oost Brabant organiseert een online informatiebijeenkomst over slaapproblemen bij pubers, en hoe als ouder daarmee om te gaan. Deze avond is voor ouders/verzorgers van (pre-)pubers van 8 t/m 15 jaar en andere geïnteresseerden.

Pubers en slaap
Bij pubers verschuift het slaap-waakritme, waardoor ze later slaperig worden en moeite hebben met wakker worden. Dit kan zelfs leiden tot een vertraagd-slaapfasesyndroom, wat zowel op school en als in het privéleven voor problemen kan zorgen. Daarnaast is bekend, dat pubers zichzelf vaak te weinig slaap gunnen, wat leidt tot overmatige slaperigheid, concentratieproblemen en stemmingswisselingen.

Online bijeenkomst
Slaapwetenschapper Merijn van de Laar neemt tijdens een online ouderavond op 8 oktober van 19.45 – 21.00 uur ouders en verzorgers mee in de wereld van slaap. Hij leert hen hoe ze slaapproblemen bij een puber kunnen herkennen en wat zij kunnen doen om de nachtrust van hun kind te verbeteren. Mooie bijkomstigheid is, dat de adviezen ook goed toepasbaar zijn in de eigen situatie van ouders. Aanmelden voor deze gratis online ouderavond kan via ggdbzo.nl.

(Bron: GGD Zuidoost Brabant)