Manifest over toekomstige bouwlocaties Brabantsedag

HEEZE – Onlangs is het manifest ‘Bouwen aan de toekomst van de Brabantsedag’ overhandigd aan de gemeente Heeze-Leende. Dit manifest richt zich op de toekomstbestendigheid en veiligheid van de bouwplaatsen.

Bouwplaatsen veilig en toekomstproof
In Heeze werken 16 wagenbouwersgroepen jaarlijks aan een indrukwekkende theaterparade voor de Brabantsedag. Voor deze groepen, met meer dan 2000 leden, zijn goede bouwlocaties essentieel. Daarom is door de wagenbouwers een enquête onder hun leden gehouden over de vereisten voor veilige en geschikte bouwplekken. De resultaten zijn nu vastgelegd in een manifest. Daarin hebben zij hun visie gedeeld hoe  de bouwplaatsen veiliger en duurzamer te maken. Het doel is om ervoor te zorgen dat de bouwlocaties toekomstproof zijn en dat de wagenbouwers onder optimale omstandigheden kunnen blijven werken.

Manifest aangeboden
Op 4 oktober is het manifest officieel aangeboden aan burgemeester Teun Heldens van Heeze-Leende. De burgemeester benadrukte bij de bijeenkomst het grote belang van de Brabantsedag, waarbij de wagenbouwersgroepen bijdragen aan de sociale cohesie in Heeze. Volgens de burgemeester is het belangrijk om te zorgen voor voldoende veilige bouwplaatsen. Maar daarnaast moet ook worden gekeken naar de belangen van de inwoners. Het manifest helpt daar bij en zal op 2 december worden aangeboden aan de gemeenteraad.

Hoewel het manifest een initiatief van de wagenbouwers is, werken wagenbouwers, de gemeente Heeze-Leende en Stichting Brabantsedag hierbij samen aan het versterken van de toekomst van de Brabantsedag.