Afgetekende winst van Rood Wit in Haghorst

Haghorst – Na een vrij weekend speelde Rood Wit deze zondag diep in de Kempen zijn 3e competitiewedstrijd. De Veldhovenaren hadden weinig moeite met EDN’56. Na een uitstekende eerste helft en een wat mindere tweede helft won Rood Wit verdiend en met ruime cijfers van de thuisploeg.

Sterke eerste helft van Rood Wit

Rood Wit begon voortvarend en gaf EDN’56 nauwelijks ruimte om te voetballen. Het balbezit was grotendeels voor de Veldhovenaren. Het wachten was dan ook op het eerste doelpunt en dat viel in de 10e minuut. Linksback Bart van de Looij gaf een uitstekende diagonale pass naar Roel Krol. Vanaf de punt van het strafschopgebied schoof Krol de bal in de lange hoek, 0-1. Ook de 0-2, tien minuten later, kwam van de voeten van Krol. Na goed doorzetten op het middenveld kreeg hij de bal aangespeeld en had vervolgens – recht voor het doel en 1-op-1 op keeper Floris de Bas – de hoek voor het uitkiezen.

Rood Wit bleef het spel maken en kreeg vier minuten later de volgende kans. Een hard schot van opnieuw Roel Krol dreigde via de rug van een verdediger in de hoek van het doel te verdwijnen, maar doelman De Bas zat er met een fraaie redding goed bij. Kort daarop viel het doelpunt alsnog. Na een aanval over rechts kon Finn van Gulik vanaf de achterlijn de bal voortrekken, waarna Gerrit Breton vanaf een meter of 5 kon inschieten, 0-3.

EDN’56 had weinig in te brengen en als er dan eens wat dreiging richting het Rood Wit doel ontstond, kwam het door een foute Veldhovense pass. Zo ook in de 36e minuut toen EDN’56 de eerste en enige (grote) kans kreeg in de 1e helft. Een bal werd vanaf de zijkant van het strafschopgebied voorgegeven, waarna Rob Hesselmans vanaf 16 meter hard uithaalde. Zijn schot verdween rakelings langs de paal. Loek Pardoel zorgde voor de comfortabele 0-4 ruststand, nadat hij in het Haghortse strafschopgebied goed door ging. Zijn eerste schot strandde op een verdediger, maar in de rebound vond hij alsnog het net met een schot in de hoek.

EDN’56 gooit schroom van zich af

De tweede helft gaf aanvankelijk een ander spelbeeld. EDN’56 had het nodige omgezet en misschien was de eerste helft wel iets te makkelijk gegaan voor de Veldhovenaren. Het was EDN’56 dat de eerste 20 minuten ineens de kansen creëerde. In de 54e minuut trad keeper Corné van der Heijden voor het eerst in de wedstrijd reddend op. Hij moest gestrekt de hoek in na een schot van Greg van Gils. Een minuut later werd na een hoekschop de bal doorgekopt door Sander van Dijck op de bij de tweede paal vrijstaande Rutger Wiltvank. Die kon er op 3 meter van de paal net niet bij.

Het was in deze fase wachten op een tegentreffer. Eerst scheerde in de 62e minuut een schot van Van Dijck via de vingertoppen van doelman Van der Heijden nog rakelings voor het Rood Wit-doel langs. Maar twee minuten later was het wèl raak. Een vrije schop op 30 meter van Coen van Oirschot kwam bij de geheel vrijstaande Thijs Claassen, die vanaf 16 meter de hoek voor het uitkiezen had, 1-4.

Rood Wit voert score op

In het resterende deel van de wedstrijd kon EDN’56 geen vuist meer maken. Rood Wit trok het initiatief weer naar zich toe. Een prachtige lange bal van Thom Mandigers op Sem Buiting stelde de laatste in staat om door de EDN-defensie te slalommen en beheerst de bal hoog in het doel te knallen, 1-5. Enkele minuten voor het eindsignaal werd het zelfs nog 1-6. Niels Verhoeven kreeg de bal achter in het strafschopgebied, kapte zich vrij en krulde de bal prachtig in de verre kruising.

Doelpunten:
11. Krol 0-1, 20. Krol 0-2, 26. Breton 0-3, 42. Pardoel 0-4; 64. Claassen 1-4, 75. Buiting 1-5, 88. Verhoeven 1-6

Opstellingen:
Rood Wit: van der Heijden; Mandigers (87. Gunay), van den Oever, Ruijs, van de Looij (81. Meulenbroek); Jansen (85. Schellekens), Buiting (85. Hawedi), Breton; van Gulik, Krol (85. Verhoeven), Pardoel
EDN’56: de Bas; van Dorst, G. van Gils, Wiltvank, S. van Gils; van de Brand (68. de Bresser), Claassen, Hesselmans, van Dijk; C. van Oirschot, T. van Oirschot (Paulissen)