Tweede prijs voor ijssalon De Smaak!

EERSEL – IJssalon De Smaak! van de familie Kennis is tweede geworden in de strijd IJssalon van het Jaar 2024.  

IJsfamilie KennisVrijdag werd live bekendgemaakt wie met de eervolle vermelding aan de haal zou gaan. Het is uiteindelijk IJS & Spijs uit Haps geworden. Voor de familie Kennis rest een mooie tweede plaats. 

En daar is de familie heel tevreden mee. “We gaan gewoon door”,  zegt zoon Gijs Kennis. Ze wonnen dit jaar al de award ‘IJscreatie van het jaar 2024”, wat hen meteen ook de nominatie opleverde om mee te dingen naar de titel ‘IJssalon van het Jaar”. 

Hun prijswinnende ijscreatie ‘Impeerium’ is door Gijs  bedacht en staat in beide ijssalons in Eersel en Duizel ook op de kaart. 

IJsfamilie

De familie Kennis is een echte ijsfamilie. Ouders Hans en Connie en hun kinderen Ilse en Gijs zijn allemaal b met het ijsvirus. “Meedoen aan deze verkiezing was al jarenlang een grote droom”, zegt Gijs. “Bij de top van de Nederlandse ijswereld horen. Hoger is er gewoon niet in Nederland.” Vader Hans won in 1997 al de titel SVH Meesterijsbereider. 

IJscreatie

Hun ijscreatie Impeerium viel in de smaak.  Om maar even alles uit de kast te halen, Impeerium is peren demi-ijs gepaneerd met een crunch van pecannoten op een stroopwafel koekje met dulche caramel, een witte chocolade parfait ring met een bodem van chocolade crakine afgetopt met een calamansi citrus zeste. Beurre noissette ijs (gebruineerde roomboter) met een kern van perencompote met zwarte peper omhuld met witte chocolade in de vorm van een Peertje. Gedecoreerd met een tuille van honing. Het is een creatie van Gijs, “maar we zijn er met z’n allen wel negen maanden mee bezig geweest. Het is dus echt een teamprestatie.”

Eisen

Voor de nominatie IJsalon van het Jaar ging het niet alleen maar om de smaak. Er werd ook gekeken naar andere zaken, het zogenaamde  totaalplaatje. De jury kijkt naar de kwaliteit van het ijs, naar de uitstraling van de winkel en de uitstraling op sociale media. Daarvoor werden mystery guests ingezet. En er was een grondige hygiënecheck.

De Smaak! gaat niet bij de pakken neerzitten. “Dat past niet bij ons”, vindt Bart. “IJssmaken bedenken is het mooiste wat er is. Volgend jaar doen we gewoon weer mee.”