Marvilde heeft weinig moeite met Netersel

Ruben Dillen omspeelt behendig Devon van de Ven
Ruben Dillen omspeelt behendig Devon van de Ven – @Foto Kirsten de Wit

VELDHOVEN – Vorige week leed Marvilde haar eerste puntverlies bij Casteren, waardoor Marvilde, De Raven en Casteren samen aan kop in de 5e klasse E kwamen. De tegenstander van vandaag, Netersel, voert met een 6e plaats de middenmoot aan. Marvilde was gedurende de 90 minuten de betere, maar wel geregeld erg slordig. Dit gaf Netersel lange tijd de kans om in de wedstrijd te blijven. Uiteindelijk kwam er een verdiende 3-1 overwinning op het scorebord.

Al na 3 minuten was er de eerste kans voor Marvilde. Jens Kantelberg onderschepte een pass op de middenlijn en gaf diep op Ruben Dillen. Het schot van Dillen vanaf 20 meter werd door doelman Stan van den Berg knap  over de lat getikt. Vier minuten later mocht Tim van Hoof van Netersel een vrije trap nemen bij de rechter cornervlag. Bij de eerste paal werd de bal net over gekopt door Devon van de Ven. De achterbal werd slecht genomen door Marvilde en gaf meteen Tim van Hoof de kans om vanaf 16 meter uit te halen. Sven Steevens dook de bal uit het doel.

Marvilde controleert en maakt het verschil

In de 10e minuut kwam Sem van Rhee vanaf links naar binnen en schoot richting de kruising. Doelman Van den Berg kon er net bij, waarna Stein Geerlings de eenvoudige rebound in het doel leek te tikken, maar hij mikte echter te hoog. Eén minuut later deed Geerlings dat beter. Deze keer schoot Dillen op doel en na de redding van de doelman mocht Geerlings de rebound over de grond in het lege doel tikken, 1-0.

Iets voor het half uur kwam Stein Geerlings helemaal vrij op 7 meter van de doelman, maar Stan van den Berg bracht redding op zijn inzet. In de 34e minuut zorgde Jens Kantelberg met een streep vanaf 25 meter voor de 2-0. Helaas gaf Marvilde door eigen slordigheid meteen ook weer een doelpunt weg. Roel Michiels gaf voor vanaf rechts en Daan Michiels zorgde van dichtbij voor de 2-1.

Tweede helft aanzienlijk slordiger

De tweede helft leverde direct 2 schietkansen voor Marvilde op, maar beide leverden geen doelpunt op. In de 57e minuut gaf Robin Everstijn op rechts de bal diep op Sem van Rhee. Zijn voorzet werd geblokt, waarna Jens Kantelberg een hoekschop mocht nemen. Deze werd door Ruben Dillen ingekopt, 3-1. De wedstrijd was beslist en leverde in het resterende half uur weinig opwinding meer op. Het spel werd aan beide kanten slordig en rommelig. Netersel speelde zich geen enkele kans meer uit en Marvilde was alleen nog gevaarlijk toen Jens Kantelberg in de 87e minuut op doel schoot en de bal via de vingertoppen van keeper Van den Berg op de lat terecht kwam.

Marvilde kwam vandaag niet in de problemen, maar moet opletten dat het wedstrijden volledig geconcentreerd speelt. Te veel slordigheden zullen tegen de mede topploegen in de klasse ongetwijfeld averij opleveren.