"Wij houden erg veel van Zuid-Indiaans eten. Maar veel Indiase restaurants zijn gefocust op gerechten uit Noord-India. We misten de authentieke Zuid-Indiase gerechten", vertelt Akshaya. Akshay en Vishnu komen allebei uit India, maar wonen al een aantal jaar in Nederland. "In de omgeving wonen veel Indiase expats die waarschijnlijk hetzelfde ervaren als wij."
Daarom ging ze samen met haar man Vishnu op zoek ging naar een pand voor een Zuid-Indiaas restaurant. "De molen in Veldhoven was het eerste pand waar we gingen kijken", aldus Akshaya. "We waren er meteen weg van. Het leek ons gaaf om een restaurant in een molen te maken, dat hadden we nog nooit gezien."
Met de opening van een restaurant in het vooruitzicht besloot Akshaya haar baan als datascientist op te zeggen. Zo kan ze zich volledig focussen op het restaurant en haar passie voor eten. In plaats van Noord-Indiase gerechten, zoals butter chicken en tandoori, serveren ze bij The WindMill Virundhu Zuid-Indiase specialiteiten. Denk aan dosa (een soort pannenkoekje, gemaakt van rijst en linzen), biriyani (een rijstgerecht) en Zuid-Indiase curries."
The WindMill Virundhu betekent het windmolenfeest. "In Zuid-India draait samen eten om feest, warmte en verhalen", vertelt Akshaya. "Die sfeer brengen we naar Veldhoven, met gerechten die vers worden bereid en waarin de smaken echt tot hun recht komen. We hopen dat iedereen die bij ons bestelt en die straks bij ons komt eten, nieuwe smaken ontdekt én een stukje van onze cultuur ervaart."
The Windmill Virundhu is sinds 2 mei open voor afhalen en bezorgen. Vanaf juni is het mogelijk om in de molen te eten.
Weet jij nieuws van bij ons? Tip ons!
Stuur je tip, verhaal en/of foto of video naar de redactie: redactie@1kempen.nl