
“Het voelt onwerkelijk,” zegt Stefan trots. “Er waren zoveel geweldige ijsmakers aanwezig, dus om bij de top van Europa te horen is echt een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om Nederland te vertegenwoordigen op het WK en te laten zien wat vakmanschap, passie en verbeelding kunnen doen.”
Stefan en zijn team doen mee met de ijssmaak Imagi. Dit is een combinatie van ananas, kokos, Thaise basilicum en Japanse yuzu (een vrucht die lijkt op een citroen). Door een patissier op LinkedIn raakte Stefan twee jaar geleden geïnspireerd door deze smaakcombinaties. Die dus in de smaak blijkt te vallen.
Eerder werd ijssmaak Imagi tweede in de voorronde van het lekkerste ijsje van Nederland. Daarmee plaatste Stefan zich voor de Europese finales van het Gelato Festival World Masters 2026. Nu is hij één van de vier finalisten tijdens het wereldkampioenschap ambachtelijk ijs in Rimini in 2026.
Weet jij nieuws van bij ons? Tip ons!
Stuur je tip, verhaal en/of foto of video naar de redactie: redactie@1kempen.nl